Is de studio altijd open?

De studio werkt enkel op afspraak, zodat er voldoende tijd kan voorzien worden voor een bepaalde behandeling.

Kunnen mijn nagels nog ademen wanneer ik kunstnagels heb?

Nagels zijn een dode materie en ze kunnen/moeten dus niet ademen. Een nagel groeit van binnenuit.

Het zichtbare deel van de nagel -de nagelplaat- bestaat uit dode cellen met keratine. Het nagelbed, dus waarop de nagel zelf ligt, en de nagelriemen daarentegen verkrijgen zuurstof via de bloedsomloop. Alle zuurstof die de nagel-matrix nodig heeft om te groeien wordt aangeleverd vanuit het bloed.

Worden mijn eigen nagels beschadigd door het dragen van kunstnagels?

Neen, deze worden vakkundig geplaatst. Indien u de kunstnagel zelf tracht te verwijderen of deze van uw natuurlijke nagel probeert af te trekken, beschadigd u wel de natuurlijke nagel.

Ik ben een nagelbijter, kan ik kunstnagels laten zetten?

Ja, dat is mogelijk. Er wordt ter plaatste gekeken of een kleine verlenging mogelijk is, of er toch kan gewerkt worden op je natuurlijke nagel. Wel is het noodzakelijk om de bijwerkingen zorgvuldig in te plannen zodat je kunstnagels goed blijven zitten en de uitgroei minimaal zichtbaar is. Hierdoor vermindert de drang om te bijten.

Hoe lang duurt een behandeling?

Het plaatsen van een nieuwe set gelnagels met verlenging duurt ongeveer 1,5 uur. Een bijwerking neemt ongeveer 1 uur in beslag (exclusief nail-art).

Moeten kunstnagels altijd bijgewerkt worden?

Absoluut, een nabehandeling is vereist binnen de 3 à 4 weken. Na enkele weken groeit de nagel uit en verschuift het zwaartepunt, waardoor de kunstnagel kan breken. Door de nabehandeling of bijwerking worden uw nagels telkens weer in optimale conditie gebracht.

Moet ik extra voorzichtig zijn met kunstnagels?

Kunstnagels zijn veel sterker dan je natuurlijke nagels dus je kan in principe alles doen wat je normaal doet. Let wel, langere kunstnagels kunnen soms hinderlijk zijn indien je dat niet gewoon bent. Tevens zijn kunstnagels geen gereedschap en moet je voorzichtig zijn met agressieve middelen.

Ik ben een man en bijt op mijn nagels, kan de nagelstyliste iets voor mij betekenen?

Absoluut, een goede nagelstyliste kan perfect een mannelijke nagel maken die niet van echt te onderscheiden is.

Is het plaatsen van kunstnagels pijnlijk?

Wanneer de gel gaat uitharden kan u een verhoogde warmte waarnemen. Dit hangt af van de stevigheid van uw natuurlijke nagels, eventuele medicatie, hormonale schommelingen etc. Bij de meeste klanten is de behandeling pijnloos. Uw gediplomeerde nagelstyliste geeft telkens bij aanvang van de behandeling de nodige informatie en tips.

Wat is het verschil tussen gel en acryl?

Het voornaamste verschil is de wijze van aanbrengen en uitharding.

Bij acryl zal deze uitharden wanneer het liquid in contact komt met poeder. Gel hard uit wanneer deze in contact komt met UV licht of LED.

Acryl moet gemengd worden en gel is gebruiksklaar.

Acryl heeft een indringende geur en gel is geurloos.

Acryl bijt zich diep vast in je natuurlijke nagel en kan daardoor schadelijk zijn. Gel hecht zich enkel oppervlakkig dus is onschadelijk.

Kan je schimmels krijgen door het dragen van kunstnagels?

Schimmels liggen overal op de loer. Bij de minste wonde kan je een infectie of schimmel oplopen. Daarom is een vakkundige en hygiënische behandeling noodzakelijk.

Belangrijk is wel dat u zelf uw nagels regelmatig schoonmaakt. Wanneer nodig draag je best handschoenen. Gebruik ook nooit dezelfde vijl voor je handen en voeten.

Wees ook voorzichtig wanneer je merkt dat je kunstnagel is los gekomen en probeer deze zeker niet te plakken met secondenlijm of dergelijke. Je maakt dan best zo snel mogelijk een afspraak om je nagel te laten bijwerken zodat bacteriën de kans niet krijgen zich te nestelen onder het losgekomen deel van de nagel.

Kan ik zelf mijn kunstnagels verwijderen?

Dat is mogelijk mits het juiste materiaal en de nodige voorzichtigheid. Vraag hierover meer informatie aan uw nagelstyliste.

Probeer echter nooit de kunstnagels er af te trekken of te prutsen. Hierdoor ontstaat blijvende schade aan je natuurlijke nagel en deze zouden zelfs kunnen loslaten.

Wat is het verschil tussen gellak, gelish en shellac?

Hier is geen verschil tussen aangezien dit allemaal merknamen zijn van semi-permanente nagellak. Elk merk heeft zijn eigen benaming. Een semi-permanente nagellak is een afweekbare gel en dus flexibel is. Deze kan je 2 tot 3 weken houden en kan verwijderd worden met acetone (don’t try this at home!).

Je hebt de voordelen van gel, is dunner qua uitzicht en je beschadigt de natuurlijke nagel niet.

Ik heb hele korte nagels, kunnen hier kunstnagels op geplaatst worden?

Absoluut. Je bepaalt dan zelf de vorm en lengte die je wenst.

Kan ik allergisch reageren op kunstnagels?

Helaas kan er bij sommigen een allergische reactie optreden. Dit kan je vooral merken aan rode nagelriemen, jeuk aan de handen, armen, rondom ogen en de mond.

In dit geval kan je best je kunstnagels laten verwijderen en een allergietest laten doen bij de huisarts.